آنچه درباره کریپتوکارنسی یا رمز ارز باید بدانید

رمز ارز، بیت کوین، موسسه سواد مالی کودکان قلک شیشه ای
کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) که به آن رمز ارز و ارز رمزنگاری شده هم گفته می‌شود، پول دیجیتالی است که در واحد داده (به نام توکن یا کوین) وجود دارد که شخص می‌تواند آن را در کیف پول دیجیتال آنلاین ذخیره کند. ایده پشت کریپتوکارنسی این است که وسیله‌ای برای مبادله ارزی با عرضه محدود، مستقل از یک مرجع مرکزی، مانند بانک یا دولت فراهم کند. کریپتوکارنسی به صورت الکترونیکی منتقل می‌شود؛ بنابراین، هیچ سکه یا اسکناس فیزیکی وجود ندارد و هیچ نهاد شخص ثالثی در ایجاد یا انتقال آن دخیل نیست.
ساتوشی ناکاموتو ( Satoshi Nakamoto) نام فرد یا افرادی ناشناس است که خالق بیت کوین بوده‌اند. همچنین نخستین پایگاه داده بلاکچین توسط همین فرد یا افراد طراحی شده‌است. نخستین هدف ساتوشی ناکاموتو را می‌توان مشکل دوگانگی (دوبار خرج کردن) پول دیجیتال دانست. ساتوشی ناکاموتو تا دسامبر ۲۰۱۰ در حال توسعه‌ی بیت‌کوین بود و پس از این تاریخ از این پروژه خارج شد.

ناکاموتو در گزارش بنیاد P2P ادعا کرد که مردی است که در ژاپن زندگی می‌کند و در تاریخ ۵ آوریل ۱۹۷۵ متولد شده‌ است. اما گمانه زنی‌ها درباره‌ی هویت واقعی ناکاموتو عمدتاً بر روی تعدادی از کارشناسان رمزنگاری و علوم کامپیوتری غیر ژاپنی که در ایالات متحده و اروپا زندگی می‌کنند متمرکز شده‌است. ساتوشی ناکاماتو نام بنیانگذار و سازنده ناشناس بیت‌کوین است که دامین بیت‌کوین را اجرا و بیانیه معروف آن را منتشر کرد اما هویت او هیچوقت روشن نشد.

کیف پول ساتوشی تقریباً ۵ درصد از کل بیت کوین استخراج شده را در اختیار دارد، اما هیچ‌کس تا‌کنون تراکنش‌های آن را از طریق آدرس کیف پول پردازش نکرده‌ است و این امر او را به یکی از ثروتمندترین افراد جهان تبدیل می‌کند.

کریپتوکارنسی چیست؟

کریپتوکارنسی، ابزارهای دیجیتالی مبادله‌ای هستند که توسط افراد یا گروه‌های خصوصی ایجاد می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. کریپتوکارنسی توسط دولت‌های ملی تنظیم نمی‌شود، لذا به عنوان ارزهای جایگزین در نظر گرفته می‌شود. آن‌ها واسطه‌های مبادله مالی هستند که خارج از مرزهای سیاست پولی دولت وجود دارند. بیت کوین برجسته‌ترین نوع کریپتوکارنسی است و از همان اوایل که وارد بازار شد به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفت. با این حال، صدها کریپتوکارنسی وجود دارد و هر ماه تعداد بیشتری از آن‌ها به بازار می‌آید. کریپتوکارنسی برای امنیت واحدهای مبادله خود از پروتکل‌های کریپتوکارنسی یا سیستم‌های کد بسیار پیچیده‌ای که انتقال داده‌های حساس را رمزگذاری می‌کنند، استفاده می‌کند.

تفاوت رمز ارز با ارز دیجیتال چیست؟

ممکن است این سوال برای خیلی از افراد ایجاد شود که رمز ارز با ارز دیجیتال چه فرقی دارد؟ به زبان ساده رمز ارز نوعی ارز دیجیتال است. در حقیقت، ارز دیجیتال مجموعه‌ای است که شامل انواع ارز مثل ارز مجازی، ارزهای دیجیتال ملی و رمز ارز می‌شود. بنابراین می‌توان گفت هر رمز ارز قطعا یک ارز دیجیتال است، اما هر ارز دیجیتال لزوما یک رمز ارز نیست.
بلاک چین (Blockchain) بلاک چین در کریپتوکارنسی، بستری است که کلیه معاملات و فعالیت‌های قبلی را ثبت و ذخیره می‌کند و همچنین مالکیت تمام واحدهای ارزی را در زمان مشخص تأیید می‌کند. به عنوان سابقه کل معاملات کریپتوکارنسی تا به امروز، بلاک چین دارای یک محدودیت است به عبارت دیگر شامل تعداد محدودی تراکنش است که با گذشت زمان افزایش می‌یابد.

چرا تعداد ارزهای دیجیتال زیاد است؟

زمانی که بلاک چین بیت کوین در سال ۲۰۰۹ راه‌اندازی شد، فرصت‌های بسیاری برای توسعه‌دهندگان ایجاد شد تا برنامه‌ها و خدمات جدید را با استفاده از فناوری بلاک‌چین ایجاد کنند. آن‌ها با راه‌اندازی ارزهای دیجیتال جایگزین، که به آلت‌کوین معروف شدند، به دنبال تقویت نقاط مثبت و رفع نقاط ضعف بلاک چین بیت کوین هستند.

با توسعه فناوری بلاک چین، ارزهای دیجیتال فراتر از یک ذخیره دیجیتالی با ارزش رفتند و باعث شدند تا خدمات مالی دیگر، مالکیت دارایی، شبکه‌های اجتماعی بر بستر بلاک چین و… نیز رشد کنند و اکنون در حال فعالیت باشند.

به عنوان مثال اتر روی بلاک چین اتریوم کار می‌کند و بزرگ‌ترین آلت‌کوین محسوب می‌شود؛ همانطور که گفتیم، بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال باارزش عمل می‌کند، اما اتر انجام تراکنش‌ها را در پلتفرم قراردادهای هوشمند که بر بستر بلاک چین اتریوم هستند، امکان‌پذیر می‌کند.

با گذشت زمان و استفاده گسترده‌تر از ارزهای دیجیتال، باعث شد تا برخی بلاک‌چین‌ها با مشکل مقیاس‌پذیری مواجه شوند! این موضوع جرقه‌ای شد تا بسیاری از توسعه‌دهندگان به دنبال ساخت پروتکل‌های جدید برای کمک به گسترش قابلیت‌های پردازش و کاهش هزینه‌های تراکنش باشند.

منبع : سایت امیر رمزعلی- ویکی پدیا
گردآوردنده : سمیه نظر – مقدسه رسولی

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
بوی عیدی-پول-سواد مالی

بوی عیدی، بوی توپ، بوی کاغذ رنگی

فهرست مطالب این مقاله: شعری که همه ایرانی ها رو یاد شادی شکستن قلک پول میندازد. درمیان ایرانیان یکی از…

بیشتر بخوانید
صبحگاهی هستید یا شامگاهی؟ روانشناسی شخصیت

صبحگاهی هستید یا شامگاهی؟

فهرست مطالب این مقاله: شاید شما از جمله افرادی باشید که دوست دارند شب ها تا دیر وقت بیدار بمانند…

بیشتر بخوانید
تست استعدادیابی هوش مالی، سواد مالی قلک شیشه ای

تست استعدادیابی و هوش مالی

فهرست مطالب این مقاله: استفاده از تست استعدادیابی پیش از آموزش سواد مالیفایده‌ی تست استعدادیابیچه چیزی امور مالی را متفاوت…

بیشتر بخوانید
سواد مالی کودکان، موسسه تربیت اقتصادی قلک شیشه ای

پول شما را ثروتمند نمی‌کند

اگر شخصی می خواهد ثروتمند شود به سواد مالی بالایی نیاز دارد که همان تشخیص بهتر تمایزات نسبت به افراد دیگر است. یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود ثروتمندان جامعه روزبه‌روز ثروتمندتر شوند و فقرا روز به روز فقیر تر و طبقه متوسط در باتلاقی از بازی‌های خود فرو می‌روند و بیشتر از دیگر اقشار جامعه مالیات بپردازند ، این است که موضوع پول نه در خانه آموزش داده می‌شود نه در مدرسه.

بیشتر بخوانید
ائتلاف جامپ استارت برای آموزش سواد مالی، قلک شیشه ای

ائتلاف جامپ استارت بزرگترین تشکل جهانی برای آموزش سواد مالی

ائتلاف جامپ استارت برای سواد مالی شخصی، بزرگترین تشکل جهان برای آموزش سواد مالی است و هدف آن غنی سازی برنامه درسی دانش‌آموزان است، تا این اطمینان به وجود آید که مهارت های اصلی سواد مالی در طول دوره تحصیلی پیش دبستانی تا پایه دوازدهم حاصل می شود.

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *