رابطه پرخاشگری و ایجاد خشم در دیگران

پرخاشگری-خشم، سواد مالی کودکان، قلک شیشه ای
فهرست مطالب این مقاله:

    کاملا معلوم شده که افراد پرخاشگر موجب برانگیخته شدن خشم در دیگران می شوند در واقع این رفتارهای پرخاشگرانه مثل داد زدن و پرت کردن وسیله، محکم کوبیدن در، مشت کوبیدن به … باعث میشود که دیگران هم واکنش تندی داشته باشند و آنها هم صدایشان را بالا ببرند و رفتارهای مشابه داشته باشند چه بسا بدتر. همان ضرب المثل معروف زدی ضربتی ، ضربتی نوش کن.

    اما جالب اینجاست که افرادی که پرخاشگرند انتظار دارند که دیگران هم به آنها خشم داشته باشند. حتما تجربه کردید که اگر همسر، همکار، دوست یا فرزند شما وقتی پرخاشگری میکند به طور مثال در زمان پرخاشگری  پشت سر هم حرف میزنند و شما سکوت می کنید آرام نمیشوند و همچنان ادامه می دهند تا جایی که کاسه صبر شما لبریز شود و شما هم سکوتتان را بشکنید و بحث و مجادله را شروع کنید و اگر خودتان را در چنین مواقعی مرور کنید این جمله ها را بیان میکنید «چراااا ول کن نیستی ،چرااا ول نمیکنی آخه، بس کن، خسته نشدی و….»

    در یک بررسی دیده شده که افراد پرخاشگر همیشه رفتارهای مبهم دیگران مثل طعنه زدن را خصومت (دشمنی) عمدی برداشت می کنند. یعنی اینکه  رفتار نامعلوم و نامشخص دیگران را نیت خصمانه میدانند افراد پرخاشگر اینطور فکر میکنند که دیگران اگر کاری میکنند حتما قصد و غرضی دارند و اینگونه برداشت می کنند که رفتار دیگران هدفمند است و از روی عمد این کارها را انجام می دهند.

    به دلیل اینکه افراد پرخاشگر انتظار دارند که دیگران افراد پرخاشگری باشند ،معمولا به روشی پرخاشگرانه با بقیه رفتار می کنند یعنی افراد که به اصطلاح مدام به دیگران می‌پرند و تندی میکنند فکر میکنند دیگران هم عصبی هستند و هر لحظه امکان داره که به آنها تندی شود  به همین دلیل پیش دستی می کنند و و پرخاشگری و تندی رو شروع می کنند میشه گفت در پرخاشگربودن پیش قدم میشوند

    اما نکته اینجاست آنچه که فرد پرخاشگر نمی تواند تشخیص دهد این است که خشم و پرخاشگری از جانب دیگران نتیجه رفتار خود اوست. در واقع فرد پرخاشگر با رفتارهای پرخاشگرانه ای که با دیگران در پیش میگیرد ، پرخاشگری را در آنها بر می انگیزد

    حالا با دقت مثال ها را بخوانید تا متوجه چرخه پرخاشگری در روابطتان بشوید

    گاهی رفتاری می کنیم که باعث ایجاد خشم در دیگران میشویم اما نسبت به آن ناآگاه و بی اطلاع هستیم و نمی دانیم که این رفتارها چگونه باعث خشم و پرخاشگری در دیگران می شود.

    مثلا در خانواده ای که  فرزند آنها مسولیت پذیری پایینی دارد و به وظایف شخصی اش توجه نکند مدام لباسهایش را کف اتاق بیندازد، به درس و مشقش توجهی ندارد طبق معمول موجب ناراحتی پدر و مادر میشود اما در نهایت ناراحتی و رفتار پرخاشگرانه والدین را گیر دادن می داند و اینجا شروع چرخه پرخاشگری است. فکر میکنم این مثال حرف دل خیلی از خوانندگان این مطلب باشد

     

    و مثال دیگر از این چرخه پرخاشگری میتواند این باشد مردی که رفتار تحکم آمیز دارد ، دستور میدهد، زور می گوید و امر، امر حضرت آقاست وقتی که همسرش از این رفتار ناراحت می شود و اعتراض میکند شروع میکند به پرخاشگری کردند و در این زمان همسرش به هزار دلیل از جمله حفظ آبرو و اینکه جنگ و دعوا نشه و … سکوت را انتخاب میکند. در این صورت مرد به دلیل اینکه همسرش سکوت کرده ناراحت میشود و میگوید چرا توجه نداری. اینجاست که بسیار در جلسه مشاوره میشنویم من واقعا نمیدانم چه کار کنم!؟ حرف میزنم میسوزم ، حرف نمیزنم میسوزم.

     

    گردآورنده : مهناز ابراهیم نژاد

    با اقتباس از کتاب روانشناسی شخصیت / نویسنده:رندی جی. لارسن ، دیوید ام. باس

    پست های مرتبط

    مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

    رسالت وجودی و رسالت شغلی: سفری در جستجوی معنا

    فهرست مطالب این مقاله:   در گذرگاه پر پیچ و خم زندگی، هر انسانی در جستجوی یافتن معنا و رسالت…

    بیشتر بخوانید
    تست استعدادیابی هوش مالی، سواد مالی قلک شیشه ای

    تست استعدادیابی و هوش مالی

    فهرست مطالب این مقاله: استفاده از تست استعدادیابی پیش از آموزش سواد مالیفایده‌ی تست استعدادیابیچه چیزی امور مالی را متفاوت…

    بیشتر بخوانید
    روانشناسی مالی زنان

    ابعاد روانشناسی در ارتقا قابلیت مالی زنان

    فهرست مطالب این مقاله: حضور روانشناسی در سواد مالی: بررسی چند خصیصه روان‌شناختی یکی از موضوعاتی که این روزها محققان…

    بیشتر بخوانید
    ارتقا هوش مالی زنان، سواد مالی قلک شیشه ای

    ارتقا هوش مالی در زنان

    فهرست مطالب این مقاله: مدل قاعده شست برای ارتقا هوش مالی بزرگ‌سالانزنان و استقلال مالیچرا زنان به سواد مالی نیاز…

    بیشتر بخوانید
    روانشناسی سخصیت، موسسه سواد مالی قلک شیشه ای

    شخصیت

    فهرست مطالب این مقاله: فروید می گوید: شخصیت از سه بخش تشکیل شده است. این سه بخش عبارتند از :”…

    بیشتر بخوانید

    نظرات

    سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *